Duurzaamheid

Halsema Hoveniers werkt dagelijks in en met de natuur. Dat willen we graag blijven doen. Daarom dragen we ons steentje bij aan een duurzame wereld. Op deze pagina geven we enkele voorbeelden van hoe we dat doen.

Milieuvriendelijk onkruid bestrijden

Onkruidbestrijdingmiddelen als Roundup en Ecostyle Ultima mogen niet meer professioneel gebruikt worden. Daarom zijn we voortdurend op zoek gaan naar duurzame en effectieve alternatieven. Zo werken we sinds enkele jaren met een Terrazzo borstelmachine voor het verwijderen van onkruid.

empasDaarnaast werken we met de elektrische unit MCE van Empas. De MCE is compact en daardoor zeer geschikt voor het bestijden van onkruid in de verhardingen. De MCE maakt gebruik van de standaard woonhuiswateraansluiting en de normale stroomvoorziening (laag vermogen). Hierdoor heeft de unit geen watertank nodig. Door de 230V aandrijving heeft de MCE minimale emissie en is deze duurzame machine geluidsarm.

CO2 uit de lucht halen

Halsema Hoveniers werkt aan een convenant met greenSand en E-mergo voor het leveren van zand en het toepassen van Olivijn-zand in de bestratingen die we aanleggen. Olivijn-zand filtert CO2 uit de lucht. Meer informatie hierover volgt binnenkort.