Halsema Hoveniers helpt Den Haag met ‘mooier, schoner en op orde maken’ van schoolplein

Halsema Hoveniers is de eerste Haagse hovenier die meewerkt aan een project om schoolpleinen ‘mooier, schoner en op orde’ te maken. Onlangs werd het startschot voor dit gemeentelijk project gegeven door de wethouders Boudewijn Revis (onder meer Stadsbeheer) en Ingrid van Engelshoven (Onderwijs).

Den Haag steekt 21 miljoen euro om de stad leefbaarder te maken. Een deel daarvan wordt besteed aan schoolpleinen. Daarom was de aftrap van het project bij de Carolusschool aan de Kortenbos in Den Haag. Scholieren kregen een plant die ze thuis mogen verzorgen; deze planten worden uiteindelijk in de nieuwe buitenruimte van de Carolusschool geplant.

De Carolusschool krijgt een spannender, avontuurlijker en groener schoolplein met zit- speel- en klauterobjecten. Doel is onder meer dat de groene omgeving stimulerend werkt op de scholieren. Bovendien wordt het schoolplein ook na schooltijd toegankelijk voor omwonenden. Zo krijgt het een sociale functie voor de hele wijk.

De gemeente wil lokale ondernemers laten profiteren van de werkzaamheden aan de wijkprojecten. Halsema Hoveniers is de eerste Haagse hovenier die meewerkt aan het gemeentelijk project. Directeur Paul Halsema is zeer verheugd over de samenwerking: “We hebben al eerder gewerkt aan schoolpleinen. Maar dit is de eerste keer dat we als lokale ondernemer op deze manier worden betrokken bij een plan dat een sociale functie heeft.”