Halsema Hoveniers op Dichtbij.nl

dichtbijOp de website Dichtbij.nl is een artikel over Halsema Hoveniers verschenen: Halsema Hoveniers, dé hovenier voor Den Haag en omstreken. De tekst van het artikel leest u tevens hieronder:

Halsema Hoveniers, dé hovenier voor Den Haag en omstreken

Het is voorjaar de planten lopen snel uit en de tuin lonkt. Bent u tevreden met de huidige indeling van uw tuin en is de beplanting naar uw tevredenheid? Of is het tijd voor iets nieuws, iets fris? Halsema Hoveniers, de meest betrouwbare hovenier voor Den Haag e.o., denkt graag met u mee. Zodat uw tuin weer klaar is om van te genieten.

Halsema Hoveniers werd twintig jaar geleden opgericht door Paul Halsema uit Den Haag. Inmiddels telt het bedrijf in totaal vier vaste medewerkers en een aantal flexibele krachten. Halsema Hoveniers is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en onderhoud van kleine en grote tuinen.

Ieder zijn eigen ontwerp

Paul Halsema: “Je tuin is het verlengde van je woonkamer. Je wilt er je thuis voelen. Dat is dus heel persoonlijk: het ontwerp en de beplanting vertellen immers iets over jezelf. Zo kiezen groenliefhebbers een totaal andere tuin dan bijvoorbeeld drukke gezinnen: die willen meestal een onderhoudsvrije tuin.”

Een sfeervolle tuin

Zelf is Halsema voorstander van een groen ontwerp: “Een mooie tuin heeft een goede verhouding nodig tussen groen en dode materialen, zoals stenen of meubelen. Eigenlijk moet minimaal vijftig procent van de ruimte gevuld zijn met groen, vind ik. Sfeer kun je namelijk niet maken met een bank of een stoel, daarvoor heb je echt planten nodig. Geen groene vingers? Neem dan planten die weinig onderhoud nodig hebben. Weinig ruimte? Er zijn veel mooie verrijdbare plantenbakken.”

Vertrouwen

Een hovenier kiest u niet alleen op basis van de ervaring en de vakkennis; vertrouwen en een persoonlijke klik zijn minstens zo belangrijk. De medewerkers van de hovenier zijn immers minimaal enkele dagen te gast in uw tuin.

Vast contactpersoon

Paul Halsema uit Den Haag weet met zijn twintig jaar ervaring hoe belangrijk het persoonlijke aspect is. “Ik zou ook alleen willen werken met een hovenier die ik vertrouw.” Daarom vindt Halsema het plezierig dat de samenstelling van zijn bedrijf al jaren nauwelijks gewijzigd is: vaste klanten hebben dus vaste contactpersonen.

Beter milieu

De laatste jaren is duurzaamheid – het goed omgaan met groen en milieu – steeds belangrijker tijdens de aanleg van tuinen. Paul Halsema is daar blij mee: “Een hovenier is gek op groen. Dus ik ook. Groen is immers niet alleen mooi en sfeervol, maar draagt ook bij aan een milieu.”

Voor de jeugd

Halsema: “Ook op andere vlakken streven we met Halsema Hoveniers naar een betere wereld. Zo sponsoren we enkele organisaties en zijn we nauw betrokken bij het in opdracht van de gemeente opknappen van Haagse schoolpleinen. Een groene omgeving is namelijk niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de jeugd.”

Meer weten?

Ook plannen voor uw tuin? Neem contact op met Halsema Hoveniers? Surf naar www.halsemahoveniers.nl.