Een mooi gazon!

Geen groter genot dan een mooie grasmat. Met onderstaande tips zorgt u voor een perfect gazon:

Gaat u voor het eerst van het jaar het gras maaien? Zet de grasmaaier op de hoogste stand. Schakel de hoogte gedurende de volgende keren steeds iets lager, tot het gewenste niveau. Bij warm weer is het het best om ’s avonds te maaien.

Heeft uw gras een steuntje nodig? Gebruik dan bij voorkeur organische meststoffen. Deze werken namelijk langer en zijn beter voor het milieu. Strooi de mest regelmatig uit over het gazon, bij voorkeur vlak voor een regenbui.

Een ondiepe kuil in uw gazon kunt u het best vullen door er regelmatig zand vermengd met aarde in te scheppen. Bij een diepere kuil steekt u de grasmat los (met een spade), vouwt het open en vult de ruimte met aarde. Geef vervolgens voldoende water.

Gras heeft niet alleen water en licht nodig, maar ook lucht. Door het gazon twee keer per jaar (voorjaar en najaar) te verticuleren, krijgt de bovenlaag van uw gazon lucht en ruimte. Dat kan bijvoorbeeld met een verticuleerhark. Na een behandeling ziet uw gazon er iets minder mooi uit, maar dat verwijnt binnen enkele weken.